tiistai 22. toukokuuta 2012

Kiitos Veirs ja Ellis!



Kirjastosta tarttui mukaan ulkokuoreltaan kaunis CD-levy. Laura Veirs, jolta olen joskus kuunnellut muutaman lempeän folk-kappaleen, on viime vuonna (2011) ilmestynyt Tumble Bee -niminen folk-levy lapsille. Heti autossa työnsin levyn soittimeen, mutta siellä se ei oikein toiminut, hienot sävelet ja ääni hukkui auton meteliin.

Täällä kotona ollaan levyä kuunneltu ja nautiskeltu heleästä, luonteikkaasta musiikista. Mistä ihmeestä tyttökin yhtäkkiä keksii ruveta hyppyyttämään itseään ylös, alas, musiikkia kuunnellessaan? Onko se joku ihmisruumiiseen, järjestelmään rakennettu piirre, että musiikki aiheuttaa keinuntaa? Eiväthän eläimet tee niin. Tyttö jopa hymisee mukana. Kummallista. Minun mielestäni ainoa miinus levyssä on se, että minun lauluääneni ei taivu tähän sävelasteikkoon, en siis voi lauleskella mukana. Menee ölinäksi, ei kestä edes omat korvat kuunnella. Mutta oikein kaunis levy, ja juuri semmoinen lastenlevy, josta tykkään: sopii aivan mukisematta aikuisten korvillekin.

Ps. Ihan uusi tuttavuus oli levyn humorikkaat, valtavan hienot kuvat tehnyt Carson Ellis (hyi minä, miten kuvittaja voikin elää näin pimennossa?) Näin upeita teoksia löytyi ihan vain noukkimalla hiukan pinnalta, kun osasi etsiä. Apua kuinka herkullisia piirroksia. 

copyright Carson Ellis

copyright Carson Ellis
copyright Carson Ellis




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti