perjantai 1. kesäkuuta 2012

Vene


Tänään, tunnin päästä on lähtö kohti suurta maailmaa. Auto on pakattu ja tyttö kerää matkustusvoimia peittojen alla sängyssä. Hyvällä tavalla jännittää. Tästä tulee kivaa.

Tätä venettä menemme katsomaan, tyttären kummi-isovanhemmat antoivat sen viime kesänä lahjaksi tytölle, silloin viisikuukautiselle. Vene pitäisi vain kuljettaa kotiin ja remontoida uuteen uskoon. Projekti vie aikaa ja rahaa, mutta se on sen arvoista. Vielä joskus se kelluu meressä, ensimmäistä kertaa elämässään suolaisessa vedessä. Moottori putputtaa ja perhe pääsee vaikka maailman ääriin. Illalla ryömitään tervalta tuoksuvaan kajuuttaan, nukutaan vieri vieressä ja kuunnellaan laineiden laiskaa liplatusta seiniä vasten.

Tästä tulee hieno vene, siihen laitetaan pikkuinen keittotaso ja sänkynäkin toimiva sohva. Vene-elämä on miniatyyrielämää, vähän kuin karavaanarielämä, mutta suurta elämää elämyksiltään. Veneellä mennessä ilma ja happi kiertävät aivan eri tavalla kuin maalla. Vene on pikkuinen kuori joka kuljettaa, majoittaa, avaa täysin uuden maailman ja pääsyn minne vain. Kunpa vene olisi jo valmis. Sillä on jo nimi kuitenkin, sen nimi on Penni My, se oli kummi-isovanhempien antama nimi, tyttären mukaan. Siitä on hyvä lähteä.

6 kommenttia:

  1. Hei, eksyin tänne ja luin blogisi läpi, vitsi kun kiva löytö! Niin mielenkiintoista ja erilaista elämä saaristossa, ainut kokemus minulla Saariston lapset aikoinaan ja yhtä idylliseltä tuntuu tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kilteistä kommenteista rva Reipas! Olipa kiva palata loman jälkeen ruotuun ja huomata että minulla on ollut vieraita...se lämmittää kovasti. On tämä elämä erilaista, sekä hyvässä että pahassa. Ennemmin kai hyvässä onneksi! Toivottavasti jatkat lukemista!

      Poista
  2. Ihana vene, tuo viimeinen kuva hurmaa ja saa sydämen sykähtelemään, kuvittelen teidän perheen sinne, viettämään vapautta, elämään pitkiä päiviä, sellaisia joissa on kaikki aika. Karavaanielämä saa sydämen aina sykkimään, venekaravaanielämä on varmasti vielä kymmenkertaisesti ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Himalainen! Vene on kyllä ihana, ja toivottavasti joskus vielä parempi, sitten remontoinnin jälkeen. Veneessä elementit ovat taivas ja meri, kummatkin niin äärettömiä, että huimaa. Se on veneilyssä parasta, tunne rajattomuudesta, leijumisesta, vapaudesta.

      Poista
  3. Luulen tietäväni miltä tuo tuoksuu...

    VastaaPoista