maanantai 26. joulukuuta 2011

Laivauutisia 20.12.2011



Ja taas lähdön hetki on lähellä. Tänä vuonna on tullut käytettyä laivaa matkustusvälineenä vähemmän kuin muutamana edellisenä vuotena, jolloin harva se viikko oli otettava reittimatka kohti Maarianhaminaa ja sitten taas muutaman päivän päästä takaisin kohti Helsinkiä. Välillä juna vei aamulla kello kuusi Helsingistä Turkuun ja satamasta laivaan, kun edellisenä päivänä iltavuoron takia Helsingin laivaan ei ehtinyt, ja ensimmäinen vapaapäivä olisi Helsingistä laivalla lähtiessä kulunut kokonaan laineilla. 

Aika rankkaa oli matkustaminen viime talvena vauvamahan kanssa. Laukut painoivat hirveästi ja halvimmat hytit sijaitsevat aina autokannen alla kapeiden käytävien päässä. Maarianhaminasta laivaan piti nousta varttia vaille puolenyön, ja Helsingistä päin seilatessa laivasta piti jäädä pois puoli viisi aamuyöllä. Se tuntui varmaan vauvastakin rankalta, en tiedä, minusta ainakin. 

Tyttären kanssa olen matkustanut kaksi kertaa manner-Suomen puolelle, eikä se ole ollut rankkaa, ehkä senkin vuoksi että nyttemmin olen ominut auton reissujani varten. Etukäteen hermoilen aina mutta sitten kun ollaan matkan päällä, niin jopa se vain on mukavaista. Kierrellään ystäviä ja sukulaisia, nukutaan muutama yö siellä, toiset muutamat täällä. Ihmeellisen mukautuvaisesti lapsi on nukahtanut milloin mihinkin makuuhuoneeseen tai hyttiin.

Huomenna lähdemme Turkuun päivälaivalla, ystävä tulee vastaan satamaan ja menemme Naantaliin nukkumaan. Aamulla luvassa on namiaamiainen ja kylpyläosaston hyväksikäyttö, sitten kiertelemme Turun kadut ja lähdemme iltalaivalla kohti Tukholmaa, mutta valitettavasti retki on semmoista laatua, että emme käy ollenkaan Ruotsissa maissa. Hyppäämme pois laivasta sitten kun se on tulossa taas Suomea kohti. Olisi ollut kivaa käydä Tukholmassa sillä viime reissusta on vuosia, mutta toisaalta tällä tavoin olemme kotona pari päivää ennen joulua.

Hyvää matkaa siis, toivotaan ettei laiva uppoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti