keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Jouluaskartelua ja kuusen tuoksua



Huh, tyttö on ollut puolisentoista tuntia päiväunilla ja sain tehtyä joulukortit lähettämistä vaille valmiiksi. Eilen heräsin tietoisuuteen joulun vääjäämättömästä lähestymisestä, kun puhelimeen alkoi tipahdella viestejä joissa kyseltiin osoitetta tänne kaukaisuuteen. Onneksi työkalukasseista löytyi korttiaineksia ja tyttökin on reippaasti yksin tutkinut huushollia aivan ilman kaatumisia tai havereita, niin että äiti on päässyt askartelemaan suvulle ja ystäville. Jospa vielä ehtisi kauppaan ostamaan postimerkkejä, he kun sulkevat arkisin kello viisi.

Perjantaina myrsky pyyhälsi yli Ahvenanmaan ja tuhosi ainakin laitureita ja venevajoja veneineen. Maarianhaminassa yksi ravintolalaivoista oli irronnut ja se oli aiheuttanut välillisesti yhden henkilön kuoleman. Meidän suunnassamme kaatui puita ja sähköt ovat menneet poikki pidemmiksi ja lyhyemmiksi ajoiksi koko viikonlopun ajan.

Maanantaina keräsin lenkillä puhureiden puista katkaisemia havuja ja nyt meillä on maljakossa tuoksuva joulukuusi-mänty-sekoitus muutamine palloineen. Jos ei muuta keksitä, niin se saa riittää joulukuuseksi, vaikka minä kaipaisinkin kunnon joulupuuta. Onkohan tämmöisissä pienten lasten perheissä edes tapana hommata joulukuusta? Jotenkin mieleen nousee kuva kuuselle konttaavasta pärisijästä, äidistä kantamassa pärisijää pois, kuusta kohti konttaavasta pärisijästä taas, sitten pienet sormet neulanterävien havujen ympärillä, itkua ja isä kantamassa pärisijää pois. Ja hetken kuluttua sama ralli uudelleen, tai ehkä vielä kaatuvia kuusia muutamaan kohtaan lisäten. Ehkä ensi vuonna sitten, jos vaikka joku kuusi tontilla olisi oikean kokoinen ja tarpeeksi nätti joulukuuseksi, ja niin huonolla paikalla kasvamassa, että sen raaskisi kaataa pois.

Sivuhuomautus: hauskaa tuossa meidän kuusi-mänty-kuusessa on ne muutamat kävyt, joita sattuu kasvamaan oksissa. Ne nimittäin kai luulevat lämpimässä sisäilmassa että on kevät ja napsahdellen aukovat kylkiään tiputellen siemeniä. Kivan kuuloista, en tullut tuommoistakaan ollenkaan ajatelleeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti