keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Knattegymppaa ja keittoa

Kuvat vuodelta 2009, veneretkeltä Helsinki-Jurmo-Maarianhamina

Koska olen onnistunut lukitsemaan kamerani ainokaisen muistikortin, en ota enää uusia kuvia. Pitäisi varmaan käydä valokuvausliikkeessä näyttämässä jumittunutta korttia. Muuten jää kaikki hetket tallentamatta.

Tämän päivän ilonhetki on illansuussa alkava Knattegympa, ainakin toivon että se täyttää odotukseni. Ohjaaja muisteli puhelimessa, että jumppa ei edes maksa mitään, joten ainakin kerran käydään katsomassa, onko se isompien lasten hommaa vai juuri meidän tulevien keskiviikkojen ilo.

Teidän iloksenne laitan tähän seuraksi muhevan kanakeiton ohjeen. Tämä on tosi hyvää, mies kehui vielä töissäkin kollegoilleen, että parasta kanakeittoa mitä on koskaan maistanut.

MAISTUVA KANAKEITTO

300-400g broilerinfileitä
1-2 sipulia
punainen paprika
monta valkosipulinkynttä
runsaasti öljyä paistamiseen
currya
kanelia
inkivääriä
cayennepippuria
keittoon sopivia juureksia, esim. porkkanaa, purjoa
maissia
1,5 l vettä
2 kanaliemikuutiota
n. 3 dl täysjyväriisiä, sellaista jolla on keittoaika noin 30 min
(tällä riisimäärällä keitosta tulee melkein kuin muhennosta)
150g tuorejuustoa (Creme Bonjour tms, valitse maku itse) (alkuperäisessä ohjeessa käytetään 100g sulatejuustoa)

Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli, paloittele paprika ja juurekset, viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Ruskista curry, kaneli, inkivääri ja cayennepippuri kattilassa runsaassa öljyssä, laita sitten sekaan valkosipuli, sipuli sekä paprika. Lisää niitä hetken kuullotettuasi kanakuutiot, anna niiden kypsyä käännellen runsaassa öljyssä. Lisää sen jälkeen vesi, (juurekset, jos käytät itse kuutioituja) sekä riisi. Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. (Jos käytät pakastevihanneksia, lisää ne keittämisen loppuvaiheessa). Lisää maissi sekä tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti